Verschillende olie kwaliteiten

De kwaliteit van de olie die in uw automaat gaat is van groot belang zowel voor de levensduur maar ook voor het functioneren van de automaat, een automaat werkt namelijk grotendeels op hydraulische druk.

Daarom kiezen we er bewust niet voor om een "B-merk of refiller" olie te nemen om zo een hogere winstmarge te realiseren.
Maar kiezen voor de olie bij, een van de meest geavanceerde olie producent uit de oliebranche in te kopen (Fuchs oil. ).

Fuchs AG

De in 1931 gegronde Duitse firma "Fuchs" (6000+ medewerkers en een jaar omzet van 3.4 miljard) is bij de meeste automobilisten redelijk onbekend. (ondanks dat zij werelds grootste onafhankelijke olieproduct is.) Dit omdat deze olieproducent een ontwikkelaar is en zijn patenten verkoopt aan olie maatschappijen maar ook is Fuchs een zogeheten First Fill Fabrikant.
Grote merken zoals o.a. Mercedes worden al sinds de 19de eeuw door Fuchs AG beleverd. Fuchs olie bezit veel approvals en recommendations van autofabrikanten.. Fuchs is een pionier en uitvinder van vele nieuwe smeerstoffen, zowel voor de automobielindustrie, maar ook voor de machinebouw en zelfs voor de luchtvaart.

ertyerty.png

Bij Fuchs AG werkt ca. 10% van medewerkers op de ontwikkelingsafdeling (478 ingenieuren en wetenschappers). Daarnaast ontwikkelt Fuchs zijn olie vaak in samenwerking met een fabrikant. Hierbij worden maanden lange tests uitgevoerd waarbij extreme belasting op motoren of andere onderdelen wordt uitgeoefend. Deze testen zijn natuurlijk ontzettend kostbaar, maar alleen zo ontwikkelt men kwalitatief hoogwaardige olie.